SZACS kiállítás a Bocskai Múzeumban

A Szoboszlói Alkotók Csoportjának kiállítása Hajdúszoboszlón a Bocskai Múzeumban 2013

„A SZACS a Szoboszlói Alkotók Csoportja. A Kovács Máté Művelődési Központ és Könyvtár és a Szoboszlói Alkotók Csoportja közös szervezésében megnyílt kiállításnak a Bocskai István múzeum adott otthont. A kiállítás október 26-án nyílt, és november 8-ig látogatható ( Bocskai u. 12.).

A csoport már évek óta rendszeresen bemutatja alkotásait, sőt a tavasszal az Erdélyben lévő, Rév községben is rendeztek kiállítást. De visszatérve a hazai pályára, itthon is mindig hatalmas lelkesedéssel készülnek a bemutatkozásra. A csoport vezetője, és mozgató rúgója Kohári Tibor, aki már évek óta hatalmas energiát, kitartást és szakmai iránymutatást nyújt ennek a lelkes kis szoboszlói csoportnak. A kiállító terem szűkössége, és a kellemes időjárás is hozzásegítette a szervezőket, hogy a megnyitó ünnepséget az udvaron lehessen megtartani.
Berényiné Szilaj Ilona üdvözlő, és Nagy István múzeum igazgató bevezető gondolatai után, Gonda Zoltán festőművész nyitotta meg a kiállítást. Nagyon alaposan felkészülve, minden alkotóról mondott néhány gondolatot, és elemezte, egy-egy kiállított művét.
A kiállító alkotók: Agárdi Lajos – Bacskay Csabáné – Berényi Viktória – Kátay Gyula – Kohári Tibor – Sándor Károly – Szatmári Lajos – Szoboszlainé Kádár Anikó – Varga István.
Az ünnepi alkalmat Molnár Andrea furulyán előadott zenés műsora színesítette.”

Búzási László cikke a Szóboszlói Színes című online lapban