Bemutatjuk a Szoboszlói Alkotók Csoportját

2015. szeptember

Forrás: Pólus Online

A Pólus Online hajdúszoboszlói rovatában, szeretnénk bemutatni minden olyan civil és kulturális kezdeményezést, amely a Hajdúszoboszló értékeit képezi, jelenét gazdagítja, hogy ezen gazdagságot átörökíthessük majd a jövő nemzedéknek. Rovatunk első cikkében Agárdi Lajos mutatja be a Szoboszlói Alkotók Csoportját.

2009-ben három hajdúszoboszlói festőtársammal létrehoztuk a KAKSZ csoportot. (Kátay, Agárdi, Kohári, Szatmári) Ebből alapítottuk 2012-ben a Szoboszlói Alkotók Csoportját.

A csoport elnöke Kátay Gyula festőművész. A Kovács Máté Művelődési Központ számos módon segíti munkánkat.

Csoportunk többnyire festőkből áll, de van közöttünk tűzzománcos is és fotós is. Meglehetősen különböző emberek vagyunk, de összekapcsol minket egymás tisztelete, a Művészet és a Városunk iránt érzett elkötelezettségünk.

Az év nagy részében külön alkotunk. Az alkotás magányos tevékenység. A hétköznapokban különböző hivatásokban állunk helyt, de folyamatosan számon tartjuk a másikat. Örömmel gyűlünk össze megbeszélni közös dolgainkat, közös kiállításokat szervezünk, ellátogatunk egymás kiállításaira, alkotótáborokat szervezünk.

Alkotótáborainkban jó feltöltődni egymás jelenlétében, itt tudjuk egymást segíteni és megérni a megtartó közösség élményét. Közösségünk egyre jobban kovácsolódik, egyre jobban érezzük az igényét a közös munkának, a közösségi alkalmaknak. Legutóbb például témagyűjtő tanulmányúton vettünk részt a romániai Körösréven.

Büszkék vagyunk arra, hogy számos alkalommal képviselhettük Hajdúszoboszlót, és hogy mi is öregbíthetjük Városunk kulturális életét.

Csoportunk tagjai jelenleg: Agárdi Lajos, Bacskai Csabáné, Berényi Viktória, Kátay Gyula, Kohári Tibor, Kokas Csilla, Szatmári Lajos, Szoboszlainé Kádár Anikó, Tokaji Mária, Varga István, Vincze Árpád.

Ezen túl számos alkotótársunk ápol velünk egyre szorosabb kapcsolatot. Reméljük őket is hamarosan, csoportunk tagjai között üdvözölhetjük.

KAKSZ
SZACS 2012
SZACS Réven 2013
 SZACS Réven 2013
 Művésztelep 2013
Művésztelep 2013
SZACS 2013
Művésztelep 2014
Művésztelep 2015
Művésztelep 2015
Picasso kiállítás 2015
Révi tanulmányút 2015
Révi tanulmányút 2015