Egykori diákok kiállítása a Thököly héten

2016. jan. 26.

Vincze Árpád barátommal, mint az iskola egykori diákjai, immár harmadik alkalommal állíthattunk ki a Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. Vincze Árpád munkahelyi kötelezettségei miatt nem lehetett jelen személyesen. A kiállítást Edei Gyula igazgató úr köszöntötte. Nagyon jó érzés tudni, hogy egykori igazgatónk a diákjait a felnőtt életben is számon tartja.

Kiss Andrásné pedagógus felkészült megnyitó beszédében bemutatta a jelenlévő gyerekeknek és pedagógusoknak a két alkotó szakmai útját és festészeti megközelítési módjait.

A kiállítás külön érdekessége, hogy a kiállító térben a jelenlegi diákok munkái is megtalálhatóak. Egykori és jelenlegi diákok között a művészet a kapocs. Festményeink még elmélyültebb alkotó munkára ösztönözhetik a gyermekeket. Felemelő érzés egykori diákként kiállítani a gyermekkorunk meghatározó színterén, a régi iskolánkban. Felemelő festményeinkkel jelen lenni a legőszintébb befogadók, a gyermekek között. Kiváltképp úgy, hogy mint alkotó pedagógusok épp azt tartjuk tanári munkánk lényegének, hogy hogyan vigyük közel a művészetet a diákjainkhoz.

Fantasztikus érzés volt látni a gyermekek őszinte lelkesedését, és átélni, hogy egy iskola olyan hely, ahová a diákjaik felnőttként is „hazatérhetnek”.

Agárdi Lajos