A szoboszlói alkotók csoportjának első művésztelepe 2013

    „Szoboszlói Alkotók Csoportja július második hetében tartotta első alkotótáborát a Bocskai, illetve a modern múzeum udvarán.
    A tábor megszervezésében nagyon nagy segítséget jelentett az a pályázati pénz, melyet a városi művelődési központ nyert el helyi kulturális célú pályázatok sorában.
Külön köszönettel tartozunk Berényiné Szilaj Ilonának, az intézmény igazgatónőjének. …
Ez az egy hetes együttlét több szempontból is hasznosnak tekinthető. Többet megtudtunk egymásról, hogy egyébként ki hogyan éli meg a hétköznapokat, mivel tölti ideje nagy részét,
Mikor jut idő az alkotásra. …
   Sándor Karcsi a tőle megszokott határozott mozdulatokkal pillanatok alatt élővé varázsolta a vásznát kerti virágokkal. Én sokszor figyeltem őt titokban is, alkotás közben, és rengeteget tanultam tőle a tábor ideje alatt. Igazi házigazdaként viselkedett, lesve minden gondolatunkat.
   Agárdi Lajos festői stílusa nagyon közel áll hozzám, kedvelem a színvilágát, a színfoltokkal való téralakítását.
   Kohári Tibor csodálatos kék és zöld árnyalatai a világos meleg színek környezetében szintén arról tanúskodnak, hogy egy kiforrott művészeti stílusról van szó, megtalálta saját hangját.
   Varga Pista sejtelmes alakjai és az izgalmas környezetábrázolás szintén egy, csak rá jellemző belső hang nagyszerű képi megjelenítése.
   Aki ismeri Kátay Gyula barátunkat, el sem tudja képzelni, hogy az ő aprólékos, nagyon időigényes munkái azok a művek, amelyek megszületését most közelről is megtapasztalhattuk.
   A türelem, a precizitás jellemzi Szatmári Lajos „tábori” alkotásait is, aki egyetlen nagy méretű munkának szentelte a hetet.
   Bacskainé Katika egyenesen egy tűzzománc táborból jött a mi alkotótáborunkba, és most ő is inkább a festéshez kapott kedvet.
   Én az egy hét alatt leginkább az udvar virágainak üde színfoltjait festettem, illetve a Rácz Gyuri által épített udvari kemencét.
   Berényi Viktória, akinek nagyszerű fotóiban már sokszor gyönyörködhettünk, a tábor ideje alatt is megmaradt a saját műfajánál. Érdeklődéssel várjuk a fotóit a közös kiállításunkon.
   Igen, szeretnénk megmutatni a város közönségének az alkotótáborban készült munkáinkat. A közeljövő feladata lesz ennek a megszervezése.
   Minden résztvevőnek, aki ott volt, felejthetetlen élmény maradt ez az együtt töltött idő. …”
 
Részlet Szoboszlainé Kádár Anikó cikkéből, Szókimondó 2013. augusztus